Matematik

Vektor regning hjælp hurtigt..

29. november 2006 af Dylle (Slettet)
hej..

vektor a = (-1over3) og vektor b= (-3over9)

Givet vektoren c = (t^+2/-9t)

Beregn de værdier af t, der opfylder vektor a er med vektor c.

hvad er det lige jeg skal gøre her?
skal jeg sætte dem op for hinanden?? eller? help me..


på forhånd tak...

Svar #1
29. november 2006 af Dylle (Slettet)

Givet vektoren c = (t^2+2/-9t)

Svar #2
29. november 2006 af Dylle (Slettet)

skal jeg ikke bare regne (t^2+2/-9t) ud??

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2006 af sigmund (Slettet)

Du siger "Beregn de værdier af t, der opfylder vektor a er med vektor c".

Hvad skal vektor a være? Skal den være parallel med vektor c?

I så fald kan du opstille en determinant, som du så sætter lig nul, og finder t (arealet af det parallellogram, a og c udspænder, er lig nul når a er parallel med c.)

Hvis de skal stå vinkelret på hinanden, kan du udnytte, at prikproduktet i så fald skal være nul.

Skriv et svar til: Vektor regning hjælp hurtigt..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.