Matematik
meget kort! (rumfang)
03. december 2006 af
Alkymisten (Slettet)
Jeg skal finde ud af, hvor mange liter vanbeholderen kan rumme:
V= pi*1m(i anden)*10m= 31,41592654
Så er spørgsmålet så:
-Hvad får som enhed m3 eller liter?
-Hvis jeg ikke får enheden i liter, men deriomd i m3, hvordan kan jeg så omregne det til liter?
Håber i kan hjækpe, da det ikke er så meget forlangt, heller ikke fagligt!
På forhånd tak!
V= pi*1m(i anden)*10m= 31,41592654
Så er spørgsmålet så:
-Hvad får som enhed m3 eller liter?
-Hvis jeg ikke får enheden i liter, men deriomd i m3, hvordan kan jeg så omregne det til liter?
Håber i kan hjækpe, da det ikke er så meget forlangt, heller ikke fagligt!
På forhånd tak!
Svar #1
03. december 2006 af Lurch (Slettet)
1L svarer til 1 (dm)^3
der går 10dm på 1m
derfor går der 10dm*10dm*10dm = 1000(dm)^3 på en m^3
så 1000 L på en m^3
der går 10dm på 1m
derfor går der 10dm*10dm*10dm = 1000(dm)^3 på en m^3
så 1000 L på en m^3
Svar #2
03. december 2006 af Alkymisten (Slettet)
Kan du slv forstå det du har skrevet? :D
Jeg er ked af det men forstår det ikke, det virker uoverskulig!
Jeg er ked af det men forstår det ikke, det virker uoverskulig!
Svar #3
04. december 2006 af Lurch (Slettet)
Jeg prøver på en anden måde:
1 liter svarer til 1 kubikdecimeter. Dette svarer til notationen
1 L/(dm)^3 (1 L per (dm)^3
1 dm svarer til 0,1m. Det indsættes,
1 L/(0,1m)^3
Vi opløfter o,1 i 3. potens
1/0,1^3 L/m^3
1000 L/m^3
Der går altså 1000 L per kubikmeter, m^3
1 liter svarer til 1 kubikdecimeter. Dette svarer til notationen
1 L/(dm)^3 (1 L per (dm)^3
1 dm svarer til 0,1m. Det indsættes,
1 L/(0,1m)^3
Vi opløfter o,1 i 3. potens
1/0,1^3 L/m^3
1000 L/m^3
Der går altså 1000 L per kubikmeter, m^3
Skriv et svar til: meget kort! (rumfang)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
