Fysik
Fjeder + energi
03. december 2006 af
b00z (Slettet)
Hej
Jeg har fået stillet en opgave hvoraf jeg har regnet noget af den, og er i tvivl om noget - nogen der vil rette og hjælpe?
Hydraulisk dæmpning
En fjeder har fjederkonstanten 3,5 kN/m. I fjederen er ophængt et lod. Til loddet er fastgjort et stempel, der befinder sig i en væskefyldt cylinder som vist på figur 1.
Fjederen påvirkes af en kraft, hvorved den forlængdes 2,0 cm.
a) Hvor stor er denne kraft?
F=k*x=3500 N/m * 0,020 m = 70 N
Til tiden t=0s slippes loddet, og derved startes en lodret svingning. Grafen viser udsvinget x fra ligevægtsstillingen som funktion af tiden t.
Svingningen er dæmpet pga. gnidning ml. væske og stempel. Man kan regne med, at svingningstiden for den dæmpede svingning er den samme som svingningstiden for den tilsvarende udæmpede svingning.
b) Bestem den samlede masse af lod og stempel.
m=(k*T^2)/(4*pi^2)=(3500N/m*(0.125 s)^2)/(4*pi^2)=1,39 kg
Under svingningen afsættes der energi i væsken.
c) Hvor meget energi afsættes der i væsken i tidsrummet fra t=0s til t=0,25 s?
sidste opgave nogen der kan hjælpe mig?
Jeg har fået stillet en opgave hvoraf jeg har regnet noget af den, og er i tvivl om noget - nogen der vil rette og hjælpe?
Hydraulisk dæmpning
En fjeder har fjederkonstanten 3,5 kN/m. I fjederen er ophængt et lod. Til loddet er fastgjort et stempel, der befinder sig i en væskefyldt cylinder som vist på figur 1.
Fjederen påvirkes af en kraft, hvorved den forlængdes 2,0 cm.
a) Hvor stor er denne kraft?
F=k*x=3500 N/m * 0,020 m = 70 N
Til tiden t=0s slippes loddet, og derved startes en lodret svingning. Grafen viser udsvinget x fra ligevægtsstillingen som funktion af tiden t.
Svingningen er dæmpet pga. gnidning ml. væske og stempel. Man kan regne med, at svingningstiden for den dæmpede svingning er den samme som svingningstiden for den tilsvarende udæmpede svingning.
b) Bestem den samlede masse af lod og stempel.
m=(k*T^2)/(4*pi^2)=(3500N/m*(0.125 s)^2)/(4*pi^2)=1,39 kg
Under svingningen afsættes der energi i væsken.
c) Hvor meget energi afsættes der i væsken i tidsrummet fra t=0s til t=0,25 s?
sidste opgave nogen der kan hjælpe mig?
Skriv et svar til: Fjeder + energi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
