Kemi

rettelse

03. december 2006 af tullerpigen (Slettet)
Hej jeg vil bare hører om der er nogen der gider at tjekke om jeg har lavet denne her redox rigtig?

Cu (s) + NO3- (aq) -> Cu2+ (aq) + NO (g)

OT(Cu) i Cu (s) = 0
OT(Cu) i Cu2+ (aq) = +2

OT(N) i NO3- (aq) = +5
OT(N) i NO (g) = +2
Reduktion: NO 3?
Oxidation: Cu 2?

3Cu (s) + 2NO3- (aq) -> 3Cu2+ (aq) + 2NO (g)

Svar #1
03. december 2006 af tullerpigen (Slettet)

der skal stå
Reduktion: NO 3 pil ned
Oxidation: Cu 2 pil op

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2006 af Maelkeboette (Slettet)

Hej...

Der er i hvert fald noget forkelt.. Du skal huske at afstemme med H+/OH- og H2O

1. Find oxidationstallene. Sæt koefficienter foran formlerne.

Det har du gjort..

2. Afstem ladninger med H+ i sur opløsninger og med OH- i basisk opløsning

3. Afstem H ved at tilføje H20

4. Kontrollér, at O er afstem

God fornøjelse

Maria

Svar #3
03. december 2006 af tullerpigen (Slettet)

ok...
hvordan skal det gøres i en sur opl?
jeg forstår det ikke helt.

Svar #4
03. december 2006 af tullerpigen (Slettet)

jeg forstår bare ikke at du har skrevet H20.
For hvis jeg ikke har gjort noget forkert får jeg ladningen på reaktant-siden til at være -6 og på produkt-siden +6. Altså H12 ???

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. december 2006 af Maelkeboette (Slettet)

Du kigger på ladningerne på hver side til at starte med:

Venstre side: -2
Højre side +6

Derefter afstemmer vi med H+, således at ladningen bliver den samme.
8H(+) + 3Cu + 2NO3(-) -> 3Cu(2+) + 2NO

Derefter afstemmer vi H-atomerne med H2O, således bliver formlen:
8H(+) + 3Cu + 2NO3(-) -> 3Cu(2+) + 2NO + 4H2O

Derefter ser du om der er lige mange O-atomer på hver side:
Venstre side: 6
Højre side: 6

Din reaktion burde nu være rigtig.

Maria

Skriv et svar til: rettelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.