Matematik

Hjælp søges..

05. december 2006 af calamaris (Slettet)
Hejsa... Jeg søger hjælp vedr. denne opgave..
i trekant ABC er C= 36,94 grader, a= 6,923 og b= 4,142. Beregn længderne af trekantens medianer...

ER der en der vil være så sød og forklare??

Svar #1
05. december 2006 af calamaris (Slettet)

ka det passe at jeg skal bruge denne her formel???

a^2=b^2+c^2-2bc*cosA

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2006 af Mariique (Slettet)

Når du har C, a og b kan du sagtens regne de andre vinkler og den sidste side i trekanten ud. Jeg ville bruge sinusrelationerne a/sinA = b/sinB = c/sinC (tror jeg nok, tjek det lige).

Medianen er jo en linie der går fra midtpunktet af en side til den modsatte vinkel = den skærer den pågældende sides midtpunkt. Dette bliver til en helt ny trekant, men er er det bare igen at udregne de nye sider/vinkler vha. de gamle der går igen i den nye trekant.

Gav det mening?

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2006 af ibibib (Slettet)

Ja, med den formel kan du beregne siden c.
Men du skal beregne medianerne. En median går fra en vinkel til midten af den modstående side. Du skal bruge formlen 4 gange.

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. december 2006 af Blunk (Slettet)

Når du skal finde lille c skal du bruge pythagoras: a^2 + b^2 = c^2
du kan også sætte det op således
c = "kvadratrod"(a^2 + b ^2)
så har du alle siderne.

Og når du skal finde vinklerne skal du bruge sinusrealitioner.

( (sin A / a) = (sin B / b ) = (sin C / c ) )
så i dette tilfælde hvor du har c skal du bruge en ligning hvor du har det tal du vil finde samt hvor c er.
f.eks. hvis du vil finde B

( sin C / c ) = ( sin B / b )
(sin C * b / c )

hvis du følger dette eksempel til også at finde A sætte det op som en ligning så burde den kunne løses.. håber ikke det har totalt forvirret. Så bare slet det:D


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. december 2006 af ibibib (Slettet)

#4 Det er ikke korrekt. Trekanten er ikke retvinklet.

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. december 2006 af mathon

1) beregn - som bekræftet i #3 - c ud fra c^2=a^2+b^2-2ab*cos(C)

2) benyt dernæst:
m_a = (1/2)sqr(2(b^2+c^2)-a^2),

m_b = (1/2)sqr(2(a^2+c^2)-b^2) og

m_c = (1/2)sqr(2(a^2+b^2)-c^2)

Svar #7
06. december 2006 af calamaris (Slettet)

Kan det så passe at siden er 8,067 ??

Svar #8
06. december 2006 af calamaris (Slettet)

OGså ved jeg virkelig ikke, hvad jeg skal gøre...

Brugbart svar (0)

Svar #9
08. december 2006 af mathon

Kan det så passe at siden er 8,067 ??

NEJ!

c = 4.142

2) benyt dernæst:
m_a = (1/2)sqr(2(b^2+c^2)-a^2),

m_b = (1/2)sqr(2(a^2+c^2)-b^2) og

m_c = (1/2)sqr(2(a^2+b^2)-c^2)

Brugbart svar (0)

Svar #10
08. december 2006 af mathon

sorry!

c = 4.38704

Svar #11
10. december 2006 af calamaris (Slettet)

jeg forstår det ikke.. ka du ikke lige forklare hvad du gøre og hvorfor?

Skriv et svar til: Hjælp søges..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.