Matematik
Lån..
11. december 2006 af
julie_girly (Slettet)
A skal låne penge til finansiering af et byggeri. Han får tilbudt et 30-årigt lån på 600.000 kr. med løbetid fra 11. december 2005. Lånet skal amortiseres med lige store ydelser hver 11/6 og 11/12. Den første ydelse skal betales 11/6 2006, og den halvårlige rente er 2%-
a) Beregn den halvårlige ydelse
b) Hvor stort et lån kan A opnå på de samme betingelser, hvis han ønsker, at den halvårlige ydelse skal være 25.000 kr.?
Nogen der kan hjælpe med denne opgave?
a) Beregn den halvårlige ydelse
b) Hvor stort et lån kan A opnå på de samme betingelser, hvis han ønsker, at den halvårlige ydelse skal være 25.000 kr.?
Nogen der kan hjælpe med denne opgave?
Svar #1
11. december 2006 af ibibib (Slettet)
a) Benyt y = G·r/(1-(1+r)^(-n)) =
600.000·0,02/(1-1,02^(-60))
b) G = y·(1-(1+r)^(-n))/r =
600.000·0,02/(1-1,02^(-60))
b) G = y·(1-(1+r)^(-n))/r =
Svar #2
11. december 2006 af mathon
a) Beregn den halvårlige ydelse
G = y/r*[1-(1+r)^(-60)],
hvoraf
y = G*r/[1-(1+r)^(-60)]
y = 600.000*0.02/[1-(1.02^(-60)]
b) Hvor stort et lån kan A opnå på de samme betingelser, hvis han ønsker, at den halvårlige ydelse skal være 25.000 kr.?
G = 25.000/0.02*[1-1.02^(-60)]
G = y/r*[1-(1+r)^(-60)],
hvoraf
y = G*r/[1-(1+r)^(-60)]
y = 600.000*0.02/[1-(1.02^(-60)]
b) Hvor stort et lån kan A opnå på de samme betingelser, hvis han ønsker, at den halvårlige ydelse skal være 25.000 kr.?
G = 25.000/0.02*[1-1.02^(-60)]
Svar #5
12. december 2006 af julie_girly (Slettet)
Skal jeg benytte gældsformlen ?? For den har jeg.. Den hører under annuitetslån, ikke?
Skriv et svar til: Lån..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
