Matematik

Cylinder 2/3 fuld - Hvor højt står vandet?

12. december 2006 af nbagge (Slettet)
Hej,
Jeg har en cylinder på 22,5 m3. Diameter 2,2 og en højde på 6,1 m.
Hvis jeg fylder denne med 15 m3 vand. og ligger cylinderen ned. Hvor højt oppe vil vandet stå? Altså i princippet 2/3 af diameteren 2,2 m. Men sådan fungerer det jo ikke, da den vil fylde mere på midten end nede og oppe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2006 af mathon

en cylinder med diameter 2,2_m og højde 6,1 m rummer

V = 0.25*pi*h*d^2 = 0.25*pi*6.1_m*(2.2_m)^2=23.19_m^3 og ikke 22.5_m^3


Svar #2
12. december 2006 af nbagge (Slettet)

Ja, min fejl. Højden er naturligvis 5,92 m.

Skriv et svar til: Cylinder 2/3 fuld - Hvor højt står vandet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.