Kemi
1.ordens reaktion
12. december 2006 af
p-forever (Slettet)
Hejsa. Jeg har en problem med denne opgave.
Nu har jeg prøvet, men er gået i stå og ved ikke hvordan jeg skal gå videre. Håber der er nogen der kan hjælpe mig.
Jeg har en graf som er af 1. ordensreaktion, da det er en ret linje. på x-aksen er der betegnet C3H6/M, og y-aksen er v/10^-7M/s.
opgaven lyder således:
Forklar udfra grafen, at omdannelsen er en 1.ordens reaktion.
Mit svar:
Hvis grafen er af 1.ordens reaktion vil In(C3H6) som funktion af V/10^-7 M/s, give en ret linje - jeg konstanterer.
Formel: V = k * (A)
Nu er jeg gået i stå. hvad skal jeg nu gøre og hvad skal jeg sætte in formlen?
p.s ved x-værdien står 0,01, 0,05, 0,10
ved y-værdien står 0,1, 0,5, 1,0
Tak på forhånd.
Nu har jeg prøvet, men er gået i stå og ved ikke hvordan jeg skal gå videre. Håber der er nogen der kan hjælpe mig.
Jeg har en graf som er af 1. ordensreaktion, da det er en ret linje. på x-aksen er der betegnet C3H6/M, og y-aksen er v/10^-7M/s.
opgaven lyder således:
Forklar udfra grafen, at omdannelsen er en 1.ordens reaktion.
Mit svar:
Hvis grafen er af 1.ordens reaktion vil In(C3H6) som funktion af V/10^-7 M/s, give en ret linje - jeg konstanterer.
Formel: V = k * (A)
Nu er jeg gået i stå. hvad skal jeg nu gøre og hvad skal jeg sætte in formlen?
p.s ved x-værdien står 0,01, 0,05, 0,10
ved y-værdien står 0,1, 0,5, 1,0
Tak på forhånd.
Svar #1
13. december 2006 af Kemiersjov (Slettet)
Y-aksen er tilsyneladende ikke en koncentration, men en hastighed (enhed er M/s). Glem derfor det med ln(), da det bryges til at linearisere koncentrationen mod tiden.
Brug den formel du selv har skrevet. v=k*[A]
altså, at hastigheden er afhængig af koncentrationen. Aflæs v og [A] og find k (k er hastighedskonstanten).
Brug den formel du selv har skrevet. v=k*[A]
altså, at hastigheden er afhængig af koncentrationen. Aflæs v og [A] og find k (k er hastighedskonstanten).
Svar #2
13. december 2006 af p-forever (Slettet)
okay. prøver lige.
Vender tilbage, når jeg har fundet ud af det.
Vender tilbage, når jeg har fundet ud af det.
Svar #3
13. december 2006 af p-forever (Slettet)
Jeg har nu aflæst hastigheden til 0,8 og konc. er så 0,7 (jeg fandt en punkt på linien)
Er det således:
V = k * [A] --> k = V * [A]
k = 0,8 * 0,7 = 0,56
Passer det?
Er det således:
V = k * [A] --> k = V * [A]
k = 0,8 * 0,7 = 0,56
Passer det?
Skriv et svar til: 1.ordens reaktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
