Matematik
Tangent til funktion
17. december 2006 af
toby89 (Slettet)
Har en ligning der hedder x^3+5x^2+4x-20
der står jeg ved beregning skal bestemme ligningen for tangentent i punktet (3,f(3))
er virklig lost :(
der står jeg ved beregning skal bestemme ligningen for tangentent i punktet (3,f(3))
er virklig lost :(
Svar #1
17. december 2006 af Benjamin. (Slettet)
Ligningen for tangenten t gennem ((x_0),f(x_0)) på grafen for en differentiabel funktion f er:
t: y = f(x_0) + f´(x_0)(x-x_0)
I dit tilfælde er f(x) = x^3 + 5x^2 + 4x - 20 og x_0 = 3
Du skal altså differentiere funktionen og udregne:
f(3) = ...
f´(3) = ...
hvilke du sætter ind i ligningen for tangenten.
t: y = f(x_0) + f´(x_0)(x-x_0)
I dit tilfælde er f(x) = x^3 + 5x^2 + 4x - 20 og x_0 = 3
Du skal altså differentiere funktionen og udregne:
f(3) = ...
f´(3) = ...
hvilke du sætter ind i ligningen for tangenten.
Skriv et svar til: Tangent til funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
