Matematik

Find konstanten a0??

20. december 2006 af Emmee (Slettet)
Hvordan finder man a0 i et polynomie??

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2006 af ibibib (Slettet)

f(0) = a0.

Svar #2
20. december 2006 af Emmee (Slettet)

Jeg syntes ikke rigtig det hjælper, jeg kan ikke finde ud af hvilken størrelse det har nemlig.

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. december 2006 af ibibib (Slettet)

Hvilke oplysninger har du om polynomiet?

Svar #4
20. december 2006 af Emmee (Slettet)

Jeg har at det hedder f(x)= 1/2X^3-2 1/2X^2+X+a0 samt at den skal skære x-aksen i (-1;0).

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. december 2006 af dnadan (Slettet)

Der menes :
f(x)= 1/2X^3-2 1/2X^2+X+a0 ikke sandt?
hvis dette er tilfældet indsætter du dit punkt:
(x;y)=(-1;0), hermed fås:
0=f(x)= 1/2(-1)^3-2 1/2(-1)^2+(-1)+a0
Her a a0 den eneste ubekendte, den kan du nu finde ved isolering...

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. december 2006 af ibibib (Slettet)

Så ved du at f(-1)=0 dvs.

0 = ½·(-1)³ - 2½·(-1)² - 1 + a0 <=>
a0 = 4.

Det er en god ide, hvis du skriver hele opgaven i første indlæg.

Svar #7
21. december 2006 af Emmee (Slettet)

Ja, det skal jeg huske. Tusinde tak for hjælpen.

Skriv et svar til: Find konstanten a0??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.