Fysik
Matematisk forståelse - udvidelse af ideal gas ved konstant T og n
30. december 2006 af
sprit (Slettet)
W = pdV, hvor W er arbejde, p er tryk og V er volumen.
Idealgasloven: pV = nRT, hvor n er stofmængde, R er gaskonstanten og T er temperaturen.
Ved konstant temperatur er p = k/V, hvor k er en konstant (nRT). Hvis jeg tegner funktionen ind i et koordinatsystem (og sætter k = 1 for letheds skyld), kan jeg integrere pdV (dvs. finde arealet under kurven) med grænserne V_start og V_slut for at finde det udførte arbejde.
Men hvordan ved jeg, at lige netop arealet under kurven giver det udførte arbejde? Jeg kan ikke rigtig se, hvordan man skal kombinere sin viden i matematik og fysik, og derved indse, at "man da bare skal integrere for at få resultatet"...
En anden ting: er p i udtrykket p_omgivelser eller p_system?
Idealgasloven: pV = nRT, hvor n er stofmængde, R er gaskonstanten og T er temperaturen.
Ved konstant temperatur er p = k/V, hvor k er en konstant (nRT). Hvis jeg tegner funktionen ind i et koordinatsystem (og sætter k = 1 for letheds skyld), kan jeg integrere pdV (dvs. finde arealet under kurven) med grænserne V_start og V_slut for at finde det udførte arbejde.
Men hvordan ved jeg, at lige netop arealet under kurven giver det udførte arbejde? Jeg kan ikke rigtig se, hvordan man skal kombinere sin viden i matematik og fysik, og derved indse, at "man da bare skal integrere for at få resultatet"...
En anden ting: er p i udtrykket p_omgivelser eller p_system?
Svar #3
30. december 2006 af mathon
"En anden ting: er p i udtrykket p_omgivelser eller p_system?"
p er trykket af den indespærrede gasmængde - hvad du vist kalder p_system
p er trykket af den indespærrede gasmængde - hvad du vist kalder p_system
Svar #4
30. december 2006 af michael_1.g (Slettet)
#3 Gælder det ikke kun ved en reversibel udvidelse?
Skriv et svar til: Matematisk forståelse - udvidelse af ideal gas ved konstant T og n
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
