Kemi
Beregning af jernindhold
06. januar 2007 af
andersbm (Slettet)
Jeg skal beregne det teoretiske jernindhold/i masse%) i FeSO4*7H2O
Masse af jern(2)sulfat=0,200
Jernsulfatet blev tilsat 20 mL demi vand og dernæst 20mL svovlsyre 2 M. Til sidst brugte jeg 9,2 mL kaliumpermangaganat til at gøre farven rødlig.
Reaktion er således
MnO4(-)+5Fe(2+)+8H(+)-->Mn(2+)+5Fe(3+)+4H2O...den er redox afstemt..
Er der nogle som kan give mig et hint...formlen jeg leder efter er vist
masse%=masse af stof/masse af blanding *100%
Masse af jern(2)sulfat=0,200
Jernsulfatet blev tilsat 20 mL demi vand og dernæst 20mL svovlsyre 2 M. Til sidst brugte jeg 9,2 mL kaliumpermangaganat til at gøre farven rødlig.
Reaktion er således
MnO4(-)+5Fe(2+)+8H(+)-->Mn(2+)+5Fe(3+)+4H2O...den er redox afstemt..
Er der nogle som kan give mig et hint...formlen jeg leder efter er vist
masse%=masse af stof/masse af blanding *100%
Skriv et svar til: Beregning af jernindhold
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
