Kemi

Reaktionshastighed - afstem reaktion

07. januar 2007 af julietrads (Slettet)
Hej

Jeg har en rapport for om reaktionshastigheder, men kan ikke afstemme reaktionen:


IO3- + HSO3- -> I2 SO42-

Reaktionen foregår i neutralt miljø.


På forhånd tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2007 af mathon

IO3^- + HSO3^- -> I2 + SO4^2-

OT(I) i IO3- = +5
OT(I) i I2 = 0 (frit grundstof)

OT(S) i HSO3- = +4
OT(S) i SO42- = +6


2IO3^- + 5HSO3^- --> I2 + 5SO4^2- + 3H^+ + H2O

Skriv et svar til: Reaktionshastighed - afstem reaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.