Kemi

bestemmelse af molekyle formel.

07. januar 2007 af Klingzz (Slettet)
jeg har bestemt et stofs molekylemasse til at være 96,6g/mol
og dets empiriske formel er (CHCl)x ...

nu skal jeg så bestemme molekyleformlen... men hvordan gør jeg det?

Svar #1
07. januar 2007 af Klingzz (Slettet)

ps: jeg har 1,641g af stoffet, hvis det kan bruges til noget ...

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2007 af mathon

96,6_g/mol = 96,6_u/molekyle

massen af CHCl = 1ca. 12+1+35.5=48,5_u
96,6_u/(48,5_u)=2, så x=2

formel: C2H2Cl2

Svar #3
07. januar 2007 af Klingzz (Slettet)

tusind tak man!

Skriv et svar til: bestemmelse af molekyle formel.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.