Kemi
Hastighed
10. januar 2007 af
p-forever (Slettet)
Hejsa. jeg er i gang med en opgave hvor jeg er usikker på hvike metode jeg skal bruge. Håber at i kan hjælpe.
Opgaven:
Reaktionen forløber som en 1. ordens reaktion og på grafen vises hvorledes hastighedskonstanten k afhænger af kelvintemperaturen T. Grafen vise den naturlige logoritme til k som funktion af 1/T.
Bestem hastighedskonstanten k ved temperaturerne 30 gr. og 50 gr og bestem reaktionens aktiveringsenergi.
Jeg har valgt to punkter fra grafen som er:
-4 og -6.5.
Hvad skal jeg nu.
Opgaven:
Reaktionen forløber som en 1. ordens reaktion og på grafen vises hvorledes hastighedskonstanten k afhænger af kelvintemperaturen T. Grafen vise den naturlige logoritme til k som funktion af 1/T.
Bestem hastighedskonstanten k ved temperaturerne 30 gr. og 50 gr og bestem reaktionens aktiveringsenergi.
Jeg har valgt to punkter fra grafen som er:
-4 og -6.5.
Hvad skal jeg nu.
Svar #1
10. januar 2007 af dnadan (Slettet)
finde y-værdierne og finde hældningen, som så er din k-værdi
Svar #3
10. januar 2007 af frodo (Slettet)
hældningen er ikke k-værdien.
Men hvis du sammenligner med formlen ln(k2/k1)=Ea/R*(1/T2-1/T1)
kan det indses at hældningen på den graf du har er Ea/R
Men hvis du sammenligner med formlen ln(k2/k1)=Ea/R*(1/T2-1/T1)
kan det indses at hældningen på den graf du har er Ea/R
Svar #4
11. januar 2007 af p-forever (Slettet)
http://peecee.dk/?id=21629/?id=21629
Dette er så grafen for opgave.
#3 okay, men jeg forstår ikke Ea/R*. Hvad skal jeg sætte ind der.
Jeg ved ikke hvad det er jeg skal taste ind
på Ea/R* ´s plads.
in(K2/K1) = in(-4/-6.5)- valgte punkter på grafen.
(1/50-1/30)
- Rigtigt?
Dette er så grafen for opgave.
#3 okay, men jeg forstår ikke Ea/R*. Hvad skal jeg sætte ind der.
Jeg ved ikke hvad det er jeg skal taste ind
på Ea/R* ´s plads.
in(K2/K1) = in(-4/-6.5)- valgte punkter på grafen.
(1/50-1/30)
- Rigtigt?
Skriv et svar til: Hastighed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
