Matematik
Funktioner
11. januar 2007 af
fysik-idioten (Slettet)
Hej..
Sidder og skal lave matematikopgave (hhx 1. års) om lineære funktioner..
I teoridelen skal man forklare om "Bestemmelse af forskrift".. Er det så bare y = ax + b?
I eksempeldelen har jeg også lidt problemer hvis I vil kigg e på det..
En virksomhed sælger en bestemt vare. Varens pris afhænger af udbud og efterspørgsel. Virksomheden har kalkuleret, at udbuds - og efterspørgslen er givet ved:
P = ½xs + 25 og p = -xD + 50
Hvor p er prisen for varen i kr. og xs er udbuddet af varer og xD er efterspørgslen..
OPgaven: Beregn ligevægtsprisen og forklar betydningen af stigningstallene og konstanterne i de to funktioner..
Håber I vil hjælpe.. Enten med det ene eller det andet :)
Sidder og skal lave matematikopgave (hhx 1. års) om lineære funktioner..
I teoridelen skal man forklare om "Bestemmelse af forskrift".. Er det så bare y = ax + b?
I eksempeldelen har jeg også lidt problemer hvis I vil kigg e på det..
En virksomhed sælger en bestemt vare. Varens pris afhænger af udbud og efterspørgsel. Virksomheden har kalkuleret, at udbuds - og efterspørgslen er givet ved:
P = ½xs + 25 og p = -xD + 50
Hvor p er prisen for varen i kr. og xs er udbuddet af varer og xD er efterspørgslen..
OPgaven: Beregn ligevægtsprisen og forklar betydningen af stigningstallene og konstanterne i de to funktioner..
Håber I vil hjælpe.. Enten med det ene eller det andet :)
Svar #2
11. januar 2007 af fysik-idioten (Slettet)
Det ved jeg.. Men da jeg desværre ikke er så god til funktioner har jeg brug for hjælp til det ..
Svar #3
11. januar 2007 af ibibib (Slettet)
Det bliver lidt nemmere hvis du "ganger brøken væk".
Start med at gange med 2 på begge sider af lighedstegnet.
Start med at gange med 2 på begge sider af lighedstegnet.
Skriv et svar til: Funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
