Fysik

Mekanisk Energi

14. januar 2007 af La Gioconda (Slettet)
Hej. Er der nogen, der kan hjælpe mig med nedenstående fire opgaver?

-En mand vejer 75 kg. Bestem tyngdekraften på ham.
-På månen er tyngdeaccelerationen 1,62 m/s^2. Bestem tyngdekraften på manden ovenfor.
- Et tov har en brudstyrke på 1500 N. Hvor stor en masse kan det løfte?
- Jens står på en badevægt på Jorden. Den viser 70 kg. På Mars viser den samme vægt 26,8 kg. Hvad er tyngdeaccelerationen på Mars?

PÅ forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2007 af Sentinox (Slettet)

I alle tilfælde skal du udnytte, at kraft er lig med masse gange acceleration.

F=m.a

Du har givet mandens masse, og vede at tyngdekræften i DK er ca 9.82 m/s^2, udregn nu tyngdekræften på manden.

De andre udregnes med en lignende ovevejelse.

//Sentinox

Svar #2
14. januar 2007 af La Gioconda (Slettet)

Ok. Tak for hjælpen!

Svar #3
14. januar 2007 af La Gioconda (Slettet)

Men hvordan løser jeg egentlig den sidste opgave? Den har en lidt anerledes karakter.

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2007 af mathon

(m*g_Mars)/(m*g)=(26,8/70)

g_Mars/g = (26,8/70)

g_Mars = (26,8/70)*g

Skriv et svar til: Mekanisk Energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.