Matematik

Lille bitte opg

14. januar 2007 af Nannok (Slettet)
1)Bestem tanget til ligningen:

f(x) = kvrod(x-1)

har prøvet at regne den ud, men den kan ikke løses!? kan dette være rigtigt?


2) 2t^2 - t -1= 0, hvad er t's løsninger så?

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2007 af Sentinox (Slettet)

1) i hvilket punkt ønskes tangenten udregnet?

I alle tilfælde, er tangenten i punktet (x0,f(x0)) givet ved :

g(x) = f(x0) + f'(x0)*(x-x0)

Læg mærke til at:
f'(x) = 1/(2*sqrt(x-1)), hvorfor f'(x) ikke er defineret for x=1!


2) Brug den generelle løsningsformel for andengradsligninger (Diskriminantmetoden).

a*x^2+b*c + c = 0 =>
D = b^2-4*a*c
x = (-b+/-sqrt(D))/(2*a)

Hvor D>0 giver to relle løsninger, D=0, giver en løsning, og D<0 giver to komplekse løsninger (antaget at a,b,c er reele tal).

//Sentinox

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2007 af ibibib (Slettet)

1) I hvilket punkt?

2) Det er en andengradsligning. t=-½ v t=1.


Svar #3
14. januar 2007 af Nannok (Slettet)

P(5,3)

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2007 af ibibib (Slettet)

Så kan du benytte metoden fra #1.
Svaret bliver y=1/4x+3/4

Svar #5
14. januar 2007 af Nannok (Slettet)

men hvorfor siger man ikke f'x = 1/2kvrod(x) da man jo kan dele den op i to funtioner inden diff. og da bliver kvrod(1) jo bare en konstant, og så forsvinder?

Svar #6
14. januar 2007 af Nannok (Slettet)

det bliver da ikke y=1/4x+3/4

bliver det ikke
y=1/4x-9/4

da du ikke har f(x0) med?

Svar #7
14. januar 2007 af Nannok (Slettet)

?????

Skriv et svar til: Lille bitte opg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.