Fysik
Kinetisk Energi - Splat!!
15. januar 2007 af
La Gioconda (Slettet)
Der gik noget helt galt med det sidste indlæg. Håber stadig der er nogen, der kan hjælpe mig med opgaverne:
En kugle fra en 'splat-gun'har massen 0,2g og bliver udskudt med en hastighed på 100m/s.
-Hvad er kuglens kinetiske energi? >1J
Vi antager, at løbet på denne splat-gun har en længde på 10 cm. Den driver kuglen ud med komprimeret luft.
-Hvor stor var den kraft (i middel) som kuglen blev drevet frem med?
-Beregn den kinetiske energi af en fodbold med massen 420 g og hastigheden 40 m/s.
-Find også middelkraften under sparket når spillerens fod bevægede sig 14 cm.
Lydens hastighed er 340 m/s. I tordenvejr kommer lynet (næsten) øjeblikkeligt hvorimod tordenen, der jo er lyd, bevæger sig med lydens hastighed.
-Hvis der går 9 sekunder fra man ser lynet til man hører tordenen, hvor langt væk er da lynet?
En kugle fra en 'splat-gun'har massen 0,2g og bliver udskudt med en hastighed på 100m/s.
-Hvad er kuglens kinetiske energi? >1J
Vi antager, at løbet på denne splat-gun har en længde på 10 cm. Den driver kuglen ud med komprimeret luft.
-Hvor stor var den kraft (i middel) som kuglen blev drevet frem med?
-Beregn den kinetiske energi af en fodbold med massen 420 g og hastigheden 40 m/s.
-Find også middelkraften under sparket når spillerens fod bevægede sig 14 cm.
Lydens hastighed er 340 m/s. I tordenvejr kommer lynet (næsten) øjeblikkeligt hvorimod tordenen, der jo er lyd, bevæger sig med lydens hastighed.
-Hvis der går 9 sekunder fra man ser lynet til man hører tordenen, hvor langt væk er da lynet?
Svar #1
15. januar 2007 af uksomi (Slettet)
Den kinetiske energi kan du beregne ved at bruge formlen Ekin=1/2mv^2, hvor du både kender massen m=0,2g=...kg og v=100m/s
det samme gælder de andre spørgsmål
det samme gælder de andre spørgsmål
Svar #2
15. januar 2007 af La Gioconda (Slettet)
Jaa, altså jeg har formået at løse opgave 1,3 og 5, men jeg har svært ved at løse 2. -og 4. opgave:
{Vi antager, at løbet på denne splat-gun har en længde på 10 cm. Den driver kuglen ud med komprimeret luft.
-Hvor stor var den kraft (i middel) som kuglen blev drevet frem med?
-Find også middelkraften under sparket når spillerens fod bevægede sig 14 cm.}
{Vi antager, at løbet på denne splat-gun har en længde på 10 cm. Den driver kuglen ud med komprimeret luft.
-Hvor stor var den kraft (i middel) som kuglen blev drevet frem med?
-Find også middelkraften under sparket når spillerens fod bevægede sig 14 cm.}
Svar #3
15. januar 2007 af La Gioconda (Slettet)
Vil det være rigtigt, at benytte sig af denne formel til de to sidste: A=F*s
hvor jeg så siger (resul fra 1.opg) 1J/0,1m=10N
(mht. opg. 2)
Og på samme måde i opg. 4:
(resul fra 3. opg) 336J/0,14m=2400N
Eller er det helt forkert???
hvor jeg så siger (resul fra 1.opg) 1J/0,1m=10N
(mht. opg. 2)
Og på samme måde i opg. 4:
(resul fra 3. opg) 336J/0,14m=2400N
Eller er det helt forkert???
Skriv et svar til: Kinetisk Energi - Splat!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
