Matematik
Rumfang?..haster
18. januar 2007 af
Jelly (Slettet)
En funktion f er bestemt ved
f(x) = 3x + (1/x) , x>0
En punktmængde M er begrænset af grafen for f, koordinatsystemets førsteakse samt linjerne med ligningerne x=1 og x=2
Bestem rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer, når M drejes 360grader om 1.aksen.
Mit bud:
Jeg anvender følgende formel
pi S f(x)^2 dx S=integral-tegn
Jeg indsætter mine kendte værdier og får:
pi S (3x + (1/x))^2 dx med øvre grænse = 2 og nedre grænse 1.
Det får jeg til en rumfang på 86,39.
Kan det passe? og er fremgangsmåden rigtig?
f(x) = 3x + (1/x) , x>0
En punktmængde M er begrænset af grafen for f, koordinatsystemets førsteakse samt linjerne med ligningerne x=1 og x=2
Bestem rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer, når M drejes 360grader om 1.aksen.
Mit bud:
Jeg anvender følgende formel
pi S f(x)^2 dx S=integral-tegn
Jeg indsætter mine kendte værdier og får:
pi S (3x + (1/x))^2 dx med øvre grænse = 2 og nedre grænse 1.
Det får jeg til en rumfang på 86,39.
Kan det passe? og er fremgangsmåden rigtig?
Skriv et svar til: Rumfang?..haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
