Matematik

Eksponentiel udvikling

20. januar 2007 af camilla9863 (Slettet)
f(x)=b*a^x ??

hvordan isolerer jeg x??

Kan nogen mon hjælpe..

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2007 af atten (Slettet)

Brug reglen log(a^x)=x

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2007 af Matkaj

#1 mener log(a^x) = xlog(a)

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2007 af mathon

f(x)=b*a^x

(f(x)/b)=a^x

ln[(f(x)/b)]=x*ln(a)

x=ln[(f(x)/b)]/ln(a)

Svar #4
20. januar 2007 af camilla9863 (Slettet)

er ikke helt med på #3 ?? ln er bare log eller??

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. januar 2007 af allan_sim

#4.
Det er en anden type logaritme. I gymnasiet betegner man typisk 10-tals-logaritmen med log(x) og den naturlige logaritme med ln(x). De har samme egenskaber, da de er proportionale.

Med andre ord er der frit valg, hvilken man bruger til at løse ligninger af ovenstående type.

Svar #6
20. januar 2007 af camilla9863 (Slettet)

min funktion er f(x)= 2,778*1,0115^x

og mit f(x)= 9,5

er det så:
9,5/2,778=1,0115^x
log(3,419)=xlog(1,0115)
log(3,419)/log(1,0115)=x
x=107,62 ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. januar 2007 af allan_sim

#6.
Ja, lige præcis (bortset fra lidt afrundingsfejl)

Svar #8
20. januar 2007 af camilla9863 (Slettet)

Okay :) tak...

Svar #9
20. januar 2007 af camilla9863 (Slettet)

Et problem mere opstod..

hvor skal x forøges, hvis f(x) skal fordobles??

Svar #10
20. januar 2007 af camilla9863 (Slettet)

Et problem mere opstod..

hvor skal x forøges, hvis f(x) skal fordobles??

Brugbart svar (0)

Svar #11
20. januar 2007 af allan_sim

#9.
Det er fordoblingskonstanten, du skal have fat i. Den har du sikkert stående i din lærebog (kig efter T2).

Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.