Matematik

En lille matematikopgave.

20. januar 2007 af Zutte (Slettet)
Efter lang tids søgen i min bog kan jeg ikke finde ud af denne her opgave.

f(x)= 2x+4 og g(x)= x^2+x+2

Beregn koordinaterne til skæringspunkterne mellem graferne for f og g.


Skal jeg først sætte dem lig hinanden for at finde x (her 2, hvilket man kan se, det er ved hjælp af hovedregning?

Hvordan sætter man dem lig hinanden? x^2 driller mig virkelig her.

Når jeg har regnet x ud, skal jeg vel bare indsætte det, og så kan jeg automatisk udregne min y-værdi, ikke?

Tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2007 af Matkaj

sæt dem lig hinanden og flyt alt over på den ene side så der står nul på den anden. Løs dernæst som andengradsligning.

Svar #2
20. januar 2007 af Zutte (Slettet)

Okay, tak.

Skal jeg så bare finde d, TP og evt. fællespunkter?

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2007 af Matkaj

Rødderne i den fremkomne 2.gradsligning er x-koordinaterne til skæringspunkterne, y-koordinaterne finder du som du selv beskrev i indlægget.

Svar #4
20. januar 2007 af Zutte (Slettet)

Hvad mener du med "rødderne"?

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. januar 2007 af Matkaj

Løsninger til en 2.gradsligning kaldes for rødder.

Svar #6
20. januar 2007 af Zutte (Slettet)

Det er måske lidt dumt, at jeg spørger, men:

(x)= 2x+4 og g(x)= x^2+x+2

x^2-x-2 = 0

a = 1, b = -1, c= -2 .. rigtigt?


Men hvad er det så, jeg skal bruge?

Skal jeg finde d, TP, fællespunkter?


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. januar 2007 af Matkaj

a = 1, b = -1, c= -2 .. rigtigt? Ja

Du skal løse den 2.gradsligning du lige har skrevet op!

Svar #8
20. januar 2007 af Zutte (Slettet)

2x+4 og x^2+x+2


d = 9

x = 2 og x = -1 (fællespunkterne)


Det vil sige, at der er 2 skæringspunkter, ikke?


Hvis man indsætter -1 får man 2 begge steder.

indsætter man 2, får man 8 begge steder.

Er løsningen så (-1,2) og (2,8)?

Brugbart svar (0)

Svar #9
20. januar 2007 af Matkaj

Yes sir!

Svar #10
20. januar 2007 af Zutte (Slettet)

Tak :- )

Skriv et svar til: En lille matematikopgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.