Matematik
Eksponientiel udvikling
20. januar 2007 af
kuldioxid (Slettet)
Hej alle samme..!
Jeg har fået følgende opgave og ved ikke hvordan jeg skal gribe den an..
"Mængden af et bestemt radioaktivt stof aftager eksponentiel med tiden. Efter 6 timer er 70 % af stoffet tilbage.
Hvor mange procent af stoffet er tilbage efter 18 timer?
Efter hvor lang tid er 5 % af stoffet tilbage?"
Nogen der ka hjælpe..?
Jeg har fået følgende opgave og ved ikke hvordan jeg skal gribe den an..
"Mængden af et bestemt radioaktivt stof aftager eksponentiel med tiden. Efter 6 timer er 70 % af stoffet tilbage.
Hvor mange procent af stoffet er tilbage efter 18 timer?
Efter hvor lang tid er 5 % af stoffet tilbage?"
Nogen der ka hjælpe..?
Svar #1
20. januar 2007 af Matkaj
Mængden y som funktion af tiden x er en eksponentiel udvikling y = b*a^x.
Til tiden x = 0 er der y = 100% og til tiden x = 6 er der y =70%.
Dvs. du kender to punkter på den tilhørende graf, nemlig:
(0,100) og (6, 70)
Brug dette til at bestemme forskriften, dvs. a og b i udtrykket y = b*a^x
Til tiden x = 0 er der y = 100% og til tiden x = 6 er der y =70%.
Dvs. du kender to punkter på den tilhørende graf, nemlig:
(0,100) og (6, 70)
Brug dette til at bestemme forskriften, dvs. a og b i udtrykket y = b*a^x
Skriv et svar til: Eksponientiel udvikling
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
