Fysik
Platin - er det rigtigt?
21. januar 2007 af
Amaana (Slettet)
Hej!!
Jeg har lige lavet denne opgave og er lidt usikker på om det er rigtigt. Er det rigtigt, hvis ikke, hvad skal jeg gøre?
Energiniveaudiagram viser tre energiniveau K,L OG M for grundstoffet platin.der udsendes stråling ved overgang fra M-niveau til henholdsvis l- og k-niveauet.
M:-O,53*10^-15 j
L:-1,86*10^-15 j
K:-12,50*10^-15 j
a) Beregn fotonenergien i den stråling, der udsendes ved overgang fra M-niveauet til henholdsvis L-og k niveauet.
Løsningen:
energiniveauerne betegnes hhv E_m, E_l og E_k må der ved overgang fra M til L og M til K-niveau udsendes en foton med energi lig differencen mellem de to energiniveauer:
E_foton = E_m - E_L og E_foton = E_m - E_k
fra M til L = -0,53*10^-15 -(-1,86*10^-15)= 1,33*10^-15 J
Fra M til K = -0,53*10^-15 -(-12,50*10^-15)= 1,197*10^-14 J
b)Beregn bølgelængde af den del af stråling , der har kortest bølgelængde.
Da E_foton = E_n - E_m = h*f udnytter jeg f til at beregne bølgelængden ved hjælp af formlen: lambda= c/f. Men jeg finder f: f=E_foton/h. Og så fik jeg den ene (m -> L) til 2,00603*10^18 Hz og M -> K 1,80543*10^19 Hz
Lambda/bølgelængden = 3,00*10^8/2,00603*10^18 = 1,49549 *10^-10m og 1,66165*10^-11m. Er den korteste bølgelængde 1,66165*10^-11, hvis det er rigtigt det jeg har lavet?
På forhånden mange tak!
Jeg har lige lavet denne opgave og er lidt usikker på om det er rigtigt. Er det rigtigt, hvis ikke, hvad skal jeg gøre?
Energiniveaudiagram viser tre energiniveau K,L OG M for grundstoffet platin.der udsendes stråling ved overgang fra M-niveau til henholdsvis l- og k-niveauet.
M:-O,53*10^-15 j
L:-1,86*10^-15 j
K:-12,50*10^-15 j
a) Beregn fotonenergien i den stråling, der udsendes ved overgang fra M-niveauet til henholdsvis L-og k niveauet.
Løsningen:
energiniveauerne betegnes hhv E_m, E_l og E_k må der ved overgang fra M til L og M til K-niveau udsendes en foton med energi lig differencen mellem de to energiniveauer:
E_foton = E_m - E_L og E_foton = E_m - E_k
fra M til L = -0,53*10^-15 -(-1,86*10^-15)= 1,33*10^-15 J
Fra M til K = -0,53*10^-15 -(-12,50*10^-15)= 1,197*10^-14 J
b)Beregn bølgelængde af den del af stråling , der har kortest bølgelængde.
Da E_foton = E_n - E_m = h*f udnytter jeg f til at beregne bølgelængden ved hjælp af formlen: lambda= c/f. Men jeg finder f: f=E_foton/h. Og så fik jeg den ene (m -> L) til 2,00603*10^18 Hz og M -> K 1,80543*10^19 Hz
Lambda/bølgelængden = 3,00*10^8/2,00603*10^18 = 1,49549 *10^-10m og 1,66165*10^-11m. Er den korteste bølgelængde 1,66165*10^-11, hvis det er rigtigt det jeg har lavet?
På forhånden mange tak!
Skriv et svar til: Platin - er det rigtigt?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
