Fysik

Enheder... - driller

28. januar 2007 af Amaana (Slettet)
Hej jeg vil gerne have lidt hjælp af jer. Jeg har lidt svært med at anvende SI-enheder, når jeg laver en fysikopgave, fordi jeg ikke forstår det helt perfekt. Håber at I kan lære mig. Jeg er ikke helt tilfreds med min lærers formulering.
Jeg har en fysik opgave, som jeg kan godt klare hvis jeg lærer det. I opgaven står der at jeg skal bruge dnne formel f=1,028*(h/L^2)*v og jeg skal regne lydens fart i træstaven, bølgelængden i luft og i træstaven og hvor lang skal en træstav med samme højde være, hvis ...

L = 30,2 cm og højden = 7,1 mm fremkommer en frekvens på 349 Hz.
Jeg kan selv lave opgaven, men mit spørgsmål er: Når jeg har to enheder som cm og mm (30,2 cm og højden = 7,1 mm) skal jeg ikke lave om til meter, hvordan? Er det ikke :7,1 mm -> 0,71cm -> 0,0071m?
og Skal jeg ikke bruge eksponentiel notation, bliver det så: 7,1*10^-3 og 30,2*10^-2 eller hvad?
Hjælp please jeg bliver altid forvirret når jeg har to forskellige enheder.
Jeg skal sætte det her på plads for at jeg kan komme videre og I må meget gerne hjælpe.

På forhånden tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2007 af baaaay (Slettet)

Lav altid afstande, længder, højder osv. om til m - ligesom du har gjort :)

7,1 mm = 7,1 * 10^-3 m
30,2 cm = 30,2 * 10^-2 m

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2007 af sul (Slettet)

Tak baaaay.
Jeg ved ikke hvorfor bliver altid jeg usikker.
Skal jeg altid bruge de dekadiske præfixer?

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2007 af baaaay (Slettet)

De dekadiske præfixer er til for, at du undgår at skrive f.eks. 0,000000001 m, men i stedet kan skrive 1 nm. Det er derfor ikke et spørgsmål om at bruge de dekadiske præfixer, men i stedet - som du nævner i #0 - SI-enheder.

Der står sikkert i din fysikbog, hvilke enheder, der er SI-enheder; f.eks. m, kg, N, m/s

Du skal derfor "bare" have lært, hvilke enheder, der er SI-enheder, og derved omregne til disse.

Jeg ved ikke, om du forstår, hvad jeg mener - men jeg kan trøste dig med, jeg i starten også selv havde samme problemer. Det kommer med tiden...

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. januar 2007 af ph0ton (Slettet)

Det er altid nemmest at regne med dekadiske præfixer når du til sidst sætter tal ind.

Noget andet er, når du bruger SI-enheder kan du bruge de gængse regneregler på enhederne, som var de varible i en ligning (du skrotter bare alle tal der står der i):

f = h/L^2*v => (m/m^2)*(m/s) = 1/s = Hz

Det er en god måde at tjekke om man har regnet rigtigt.

Skriv et svar til: Enheder... - driller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.