Matematik

undersøgelse

31. januar 2007 af mariaklara (Slettet)
DM(f) = R`0

f(t) = (x(t)) = ( a cos(t)) t E R
(y(t)) ( b sin(t))

x(t) = 0
y(t) = 0


a cos(t) = 0

b sin(t) = 0

t = og t=

nogen der kan hjælpe med at finde t... det er en kurveundesøgelse jeg er igang med

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2007 af Peter_F (Slettet)

Kan du ikke uddybe hvad opgaven går ud på?

Evt. skrive hele opgaveteksten.

Svar #2
31. januar 2007 af mariaklara (Slettet)

jo min opgave går ud på : vælg 4 kurver (har valgt parablen, cirklen, elipsen, lineær)
beskriv deres historie og lave en kurveundersøgelse af dem.
Der er i flere tilfælde mulighed for at ændre på konstantens værdi, så man kan se, hvad det gør ved banekurven. Disse iagttagelser bør man medtage i sin besvarelse. Når du skal lave din undersøgelse vælger du bare en eller anden værdi for konstanten :

jeg startede med ellipsen:

Ellipse:

finder
DM(f) = R`0


herefter prøver jeg her at løse
x(t) = 0
y(t) = 0

f(t) = (x(t)) = ( a cos(t)) t E R
(y(t)) ( b sin(t))


2cos(t) = 0 t = 90 t= 0

4sin(t) = 0

men jeg ved ikke hvor meget af det er rigtigt og kan ikke helt finde ud af at finde t


parablen:

DM(f)= R

f(t) = (x(t)) = ( t ) t E R
(y(t)) (at^2+bt+c)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2007 af ph0ton (Slettet)

Lad os lige huske at bruge pi radianer istedet for grader. Jeg kan umiddelbart ikke 100% tyde din opgave opstilling, but here goes:

For ellipsen har du

2 cos(t) = 0 for t=pi/2+n*pi
4 sin(t) = 0 for t=n*pi

(forklar evt hvad der har indflydelse på hastighed og størrelse (amplitude) af cosinus og sinus.

Parablens rødder t_1 og t_2 giver de tidspunkter hvor parablen er lig nul.

Her kan du jo passende snakke om hvad der skal til for at parablen har rødder og hvordan man forskyder parabler.

Det skulle gerne altsammen stå i dine matematik bøger.

Svar #4
01. februar 2007 af mariaklara (Slettet)

#3

2 cos(t) = 0 for t=pi/2+n*pi
4 sin(t) = 0 for t=n*pi


først vil jeg sige at 2 og 4 er nogle værdier som jeg selv har sat ind
så vil jeg høre er det sådan at n svarer til 2 og 4 eller hvad skal jeg sætte ind der? og hvor får du 2 tallet fra

Skriv et svar til: undersøgelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.