Matematik

funktion og tangenter

01. februar 2007 af MWolle (Slettet)
Jeg har en funktion: f(x) = (1/4)x^3-x^2-x+4
Her skal jeg finde den tangent som går gennem P(-2,0), det har jeg gjort og den får jeg til: y=6x+12,
Nu skal jeg så finde en tangent mere til f som går GENNEM P. Hvordan gør jeg dette?

Svar #1
01. februar 2007 af MWolle (Slettet)

Jeg har fundet ud af at den hedder y=-0,25x-0,5 men hvordan regner jeg det ud?

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2007 af eightx2 (Slettet)

#0
Grafen for f har altså kun én tangent i punktet (-2,0).

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2007 af mathon

#2
"...en tangent mere til f som går GENNEM P..." en tangent mere - med et andet røringspunkt - men som også går gennem P!

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. februar 2007 af mathon

anden tangent
http://peecee.dk/?id=27201



Skriv et svar til: funktion og tangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.