Fysik
Et spørgsmål angående en opgave
07. februar 2007 af
hollak (Slettet)
En supernova er en stjerne der sidst i sin udviklingsperiode eksploderer i så voldsom en grad, at dens lysstyrke svarer til lyset fra en hel galakse med flere millioner stjerner. Hvis supernovaen er af type 1a vil dens absolutte størrelsesklasse være M= -19,4, på det tidspunkt hvor den lyser kraftigst under eksplosionen.
Den tilsyneladende strørrelsesklasse for en nyopdaget supernova af type 1a , måles til m= -0,25, når lysstyrken er kraftigst.
***HVAD ER AFSTANDEN TIL STJERNEN MÅLT I PERSEC? = Jeg har fået det til at være: 67608,3 persecs væk??
Den tilsyneladende strørrelsesklasse for en nyopdaget supernova af type 1a , måles til m= -0,25, når lysstyrken er kraftigst.
***HVAD ER AFSTANDEN TIL STJERNEN MÅLT I PERSEC? = Jeg har fået det til at være: 67608,3 persecs væk??
Svar #1
07. februar 2007 af Majbritt88 (Slettet)
Hej...
Du skal bruge formlen:
m-M=5*log r - 5
Har regnet efter, og dit svar er korrekt.
Du skal bruge formlen:
m-M=5*log r - 5
Har regnet efter, og dit svar er korrekt.
Svar #2
07. februar 2007 af hollak (Slettet)
hehe er jeg jo ikke så gal på den... Men lige et spør gsmål mere.. hvordan får jeg det til km
Skriv et svar til: Et spørgsmål angående en opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
