Matematik
en virksomhed
10. februar 2007 af
barbie_girl (Slettet)
En virksomhed fremstiller en vare . Omkostningerne O(x)nved fremstilling af x tons pr. uge af denne vare er givet ved
O(x)= x^3 -30x^2+500x+30
hvor O(x) er udtrykt i en møntenhed , som er underordnet i denne forbindelse . Den producerede varemængde kan sælges til en fast pris på 303 pr.ton.
a) Bestem det antal tons , som virksomheden skal fremstille pr. uge , hvis fortjenesten skal være maksimal.
hjælp!!
O(x)= x^3 -30x^2+500x+30
hvor O(x) er udtrykt i en møntenhed , som er underordnet i denne forbindelse . Den producerede varemængde kan sælges til en fast pris på 303 pr.ton.
a) Bestem det antal tons , som virksomheden skal fremstille pr. uge , hvis fortjenesten skal være maksimal.
hjælp!!
Svar #2
10. februar 2007 af erdos (Slettet)
TR = I(x)-O(x), hvor I(x)=303x
dvs. TR = 303x - x^3 + 30x^2 - 500x - 30
MR = 303 - 3x^2 + 60x - 500
MR = 0 <=> - 3x^2 + 60x - 197 = 0 <=> x =(ca) 4 eller x =(ca) 16
Benytter du en fortegnslinie, kan du se, at de 4 ton er løsningen. Du kan alternativt bruge finde toppunktet for MR, hvis du ikke kender til differentiering.
Kasper
dvs. TR = 303x - x^3 + 30x^2 - 500x - 30
MR = 303 - 3x^2 + 60x - 500
MR = 0 <=> - 3x^2 + 60x - 197 = 0 <=> x =(ca) 4 eller x =(ca) 16
Benytter du en fortegnslinie, kan du se, at de 4 ton er løsningen. Du kan alternativt bruge finde toppunktet for MR, hvis du ikke kender til differentiering.
Kasper
Svar #3
11. december 2010 af super_duck (Slettet)
4 ton er ikke løsningen, da der ved en x-værdi på 4 er et lokalt minimum, og ikke et lokalt maksimum. Svaret er 16 ton.
Skriv et svar til: en virksomhed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
