Matematik

en virksomhed

11. februar 2007 af barbie_girl (Slettet)
En virksomhed fremstiller en vare . Omkostningerne O(x)nved fremstilling af x tons pr. uge af denne vare er givet ved
O(x)= x^3 -30x^2+500x+30

hvor O(x) er udtrykt i en møntenhed , som er underordnet i denne forbindelse . Den producerede varemængde kan sælges til en fast pris på 308 pr.ton.

a) Bestem det antal tons , som virksomheden skal fremstille pr. uge , hvis fortjenesten skal være maksimal.

hjælp!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2007 af jgthb (Slettet)

kom selv med et bud eller fortæl nogle af dine overvejelser

Brugbart svar (4)

Svar #2
11. februar 2007 af Sentinox (Slettet)

Fortjenesten kan altså udtrykkes ved:

P(x) = salgsprisen - omkostningerne =>
P(x) = 308*x - x^3+30*x^2 - 500*x-30 =
-x^3 + 30*x^2-192*x - 30

Du skal nu bestemme hvornår denne funktion har maksimum (HINT: Kig på hvornår P'(x) er lig med nul, og lav derefter en fortegnsundersøgelse, eller tegn en graf).

//Sentinox

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2007 af erdos (Slettet)

Øhh...

Er der ikke en vis lighed med denne...?

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=310041

En tråd, der tilsyneladende også er oprettet af dig?

Svar #4
11. februar 2007 af barbie_girl (Slettet)

mange tak Sentinox:-)

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. februar 2007 af jgthb (Slettet)

har aldrig hørt om din rang, Kalle. Hvordan har du fået den?

Svar #6
11. februar 2007 af barbie_girl (Slettet)

også dig Kalle , jeg havde ikke set at du havde hjulpet mig med denne opgave i går:-)

Skriv et svar til: en virksomhed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.