Matematik
funktion
19. februar 2007 af
cxe22xhe (Slettet)
hej allesammen.
Jeg har fået en opgave i matematik som jeg bar ikk kan huske hvordan jeg løser. Den lyder sådan her:
Funktionen er
f(x)= x^2+(1/x) hvor x er større end nul.
Bestem koordinatsættet til det punkt på grafen for funktionen, hvor tangenthældningen er -3? Hvad gør jeg så?
På forhånd tusinde tak.
Jeg har fået en opgave i matematik som jeg bar ikk kan huske hvordan jeg løser. Den lyder sådan her:
Funktionen er
f(x)= x^2+(1/x) hvor x er større end nul.
Bestem koordinatsættet til det punkt på grafen for funktionen, hvor tangenthældningen er -3? Hvad gør jeg så?
På forhånd tusinde tak.
Svar #1
19. februar 2007 af Otzen (Slettet)
så vidt jeg husker, angiver f' tangenthældningen. dette burde være en tilstrækkelig hjælp.
Svar #2
19. februar 2007 af cxe22xhe (Slettet)
Ja netop. Og jeg kan jo finde ud af alt det med tangntligningen - er det ikke den jeg skal bruge:
y = f'(xo)(x-x0)+f(x0)
Men så har jeg f'(x) og f(x), men der er jo stadig for mange ubekendte?
y = f'(xo)(x-x0)+f(x0)
Men så har jeg f'(x) og f(x), men der er jo stadig for mange ubekendte?
Skriv et svar til: funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
