Fysik
energi
22. februar 2007 af
Lady-Ludvig (Slettet)
findes der nogle udledninger til de her formler?
Ekin =½* m*v2
Epot= m*g*h
Emek= Ekin+Epot
Ekin =½* m*v2
Epot= m*g*h
Emek= Ekin+Epot
Svar #2
22. februar 2007 af chrisjorg (Slettet)
Kinetisk energi er udledt sådan her:
(constant acceleration assumed!)
deltaEkin=W
=>deltaEkin=(F)(deltas)=ma(deltas)
vi ved at v^2=u^2+2a(deltas) <=> a=(v^2-u^2)/(2deltas)
ergo
deltaEkin= ma(deltas)=m[(v^2-u^2)/(2deltas)](deltas)
=(1/2)mv^2-(1/2)mu^2
(constant acceleration assumed!)
deltaEkin=W
=>deltaEkin=(F)(deltas)=ma(deltas)
vi ved at v^2=u^2+2a(deltas) <=> a=(v^2-u^2)/(2deltas)
ergo
deltaEkin= ma(deltas)=m[(v^2-u^2)/(2deltas)](deltas)
=(1/2)mv^2-(1/2)mu^2
Skriv et svar til: energi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
