Matematik

Phythgoras vinkler

22. februar 2007 af piter (Slettet)
En flagstang står på vandret underlag. Når solhøjden er 55 grader, er skyggens længde 13.9 m

Hvor lang er skyggen, når solhøjden er 40 grader?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2007 af Sentinox (Slettet)

Du skal udnytte at skyggen, flagstangen, og en linie fra toppen af flagstangen til "enden" af skyggen danner en retvinklet trekant.
Brug altså cosinusrelationerne!

//SEntinox

Svar #2
22. februar 2007 af piter (Slettet)

Jeg kender kun 1 vinkel jo?

Kan du ikke lige forklare hvad jeg skal gøre

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2007 af Sentinox (Slettet)

Nej, du kender ALLE tre vinkler.

Den ene vinkel er de 55 grader, den anden vinkel er 90 grader (retvinklet trekant!), og da summen af vinkler i en trekant er 180 grader kender du altså også den sidste vinkel!

Prøv at give et bud, så skal vi nok hjælpe dig bagefter.

//Sentinox

Svar #4
22. februar 2007 af piter (Slettet)

Altså den ene er 40 grader den anden er 50 den sidste er 90 grader = 180 grader.

Så skal jeg bruge cosinusrelationerne for en retvinklet trekant

Svar #5
22. februar 2007 af piter (Slettet)

Ved det sku ikke, hjælp mig lige ud her, det haster lidt !


Svar #6
22. februar 2007 af piter (Slettet)

Help me out here ;/

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. februar 2007 af Sentinox (Slettet)

Du ved at vinklen mellem hypetenusen og jorden er 55 grader.
Endvidere ved du at længden af flagstangen er 13.9 m.

Benyt nu, at der i en retvinklet trekant gælder at:
a/sin(A) = b/sin(B) = c/sin(C) (sinusrelationen).

I dette tilfælde haves

a = 13.9 m, A = 55 grader, b = ?, B = 35 grader =>

13.9/sin(55) = b/sin(45) => b ~9.7 m (Altså længden af skyggen).

//Sentinox


Svar #8
22. februar 2007 af piter (Slettet)

det er forkert

Brugbart svar (0)

Svar #9
22. februar 2007 af Sentinox (Slettet)

Ah kan se at jeg har lavet en lille skrivefejl:

13.9/sin(55) = b/sin(35), men resultatet bliver det samme!

Dog kan det eventuelt være at den vinkel du henviser til (55 grader), skal opfattes som vinklen mellem falgstangen og hypetenusen?

//Sentinox

Svar #10
22. februar 2007 af piter (Slettet)

Resultatet skal blive 23.7 m

Hmm :S?

Brugbart svar (0)

Svar #11
22. februar 2007 af Sentinox (Slettet)

Jeg har kigget forkert, beklager.

Du ved, at når solhøjden er 55 grader, er skyggen, 13,9 meter, heraf kan længden af flagstangen bestemmes til:

L[flagstang]/sin(55) = 13,9m/sin(35)=>
L[flagstang] ~ 19,9 m

I situation 2, haves altså nogle nye vinkler, men den samme længde flagstang!

Igen sinusrelationerne:

L[skygge]/sin(50) = 19,9m/sin(40) =>
L[skygge] = 23,7 m

Beklager at jeg ikke fik læst opgaveteksten ordentligt igennem...

//Sentinox



Brugbart svar (0)

Svar #12
23. februar 2007 af mathon

se
http://peecee.dk/?id=30484

Skriv et svar til: Phythgoras vinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.