Matematik
funktion og monotoni
26. februar 2007 af
suzan88 (Slettet)
funktionen f er givet ved:
f(x)=(x-1)/(x^2-4)
undersøg funktionen f med hensyn til nulpunkter og fortegn. Angiv monotoniforholdene for f og bestem en ligning for hver af asymptoterne til grafen.
??
(skal man sætte tæller lig 0, hvilket giver x=1?? eller skal man differentiere den?)
f(x)=(x-1)/(x^2-4)
undersøg funktionen f med hensyn til nulpunkter og fortegn. Angiv monotoniforholdene for f og bestem en ligning for hver af asymptoterne til grafen.
??
(skal man sætte tæller lig 0, hvilket giver x=1?? eller skal man differentiere den?)
Svar #1
26. februar 2007 af Madsst (Slettet)
For at finde nulpunkter sætter du f(x)=0 og undersøger så funktionen i hvert interval omkring disse nulpunkter og udnytter at funktionen må være 0 for gå fra positiv til negativ. For at finde monotoniforhold sætter du f'(x)=0 og gør tilsvarende for f'(x). Prøv selv at overvej hvorfor. Hvad er f(x) og hvad er f'(x)? Hvis du tænker lidt over det vil du sikkert ikke have store problemer med at lave sådan en opgave næste gang.
Skriv et svar til: funktion og monotoni
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
