Matematik

Problem med stamfunktion!

27. februar 2007 af thyboe (Slettet)
Hej alle. Jeg har en opgave hvor jeg skal løse dette integral:

21(t^3-t^5)* 12x^3

Er der nogle der hurtigt kunne give et hint til hvor jeg skal starte? har bøvlet en del med den, men har ikke kunnet komme i gang :(
Mit problem er i første omgang, at finde en anden skriveform for 21(t^3-t^5), kan 21 sættes udenfor i det det er en konstant?
På forhånd tak for hjælpen..
Thyboe

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2007 af Madsst (Slettet)

Ja - ligesom når man differentiere kan man sætte konstanter udenfor. Man kan samtidig opdele i summer. Nu har du ikke skrevet hvad du skal differentiere mht, men hvis det er t kan du altså skrive:
int[ 21*12x^3(t^3-t^5)] = 21*12x^3 [ int (t^3) - int (t^5) ]

Svar #2
27. februar 2007 af thyboe (Slettet)

Åh det er træls, opdager jeg har skrevet x i stedet for t. Tak for svar !

jeg skal finde et areal, og jeg skal derfor løse følgende bestemte integral:

int[y(t)x'(t)dt , med grænser gående fra -1 --> 1
= int[21(t^3-t^5)*12t^3] , med samme grænser

jeg skal altså løse dette integrale:

int[21(t^3-t^5)*12t^3]

Og det volder problemer:(

Svar #3
27. februar 2007 af thyboe (Slettet)

Det er desværre en afl. til imorgen, ingen der har en idé om hvordan jeg kan løse denne?
Jeg ved at svaret giver 16, men er det ikke nødvendigt at bruge partiel integration?
Thyboe

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2007 af mathon

f(t) = 21(t^3-t^5)* 12t^3 = 21*12*(t^6-t^8)

f(t) = 252*(t^6-t^8)

1
S 252*(t^6-t^8)dt
-1

se
http://peecee.dk/?id=31597





Svar #5
27. februar 2007 af thyboe (Slettet)

Super super mange gange tak!
Det er rigtig fedt at folk gider at hjælpe!

Skriv et svar til: Problem med stamfunktion!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.