Matematik
Blækregning problem
01. marts 2007 af
Christian90 (Slettet)
Angiv listeformen af følgende:
A = {xeR|x2 = 25}
B = {xeQ|x2 = 5}
C = {xeN|x2 = 15}
D = {yeR|3y - 1 = 5}
Er der nogen der ved hvordan dette skal gøres ?
A = {xeR|x2 = 25}
B = {xeQ|x2 = 5}
C = {xeN|x2 = 15}
D = {yeR|3y - 1 = 5}
Er der nogen der ved hvordan dette skal gøres ?
Svar #1
01. marts 2007 af apandersen (Slettet)
A, B, C, D er mængder af løsninger. Dvs. mængden af løsninger til ligningerne efter "|", når løsningerne skal være en del af de talmængder som står før "|".
Altså kan opgaverne omformuleres på følgende måde:
Find mængden A af de løsninger til x^2=25, når x er et reelt tal.
Find mængden B af de løsninger til x^2=5, når x er et rationelt tal.
Find mængden C af de løsninger til x^2=15, når x er et naturligt tal.
Find mængden D af de løsninger til 3y-1=5, når y er et reelt tal (Løs her y som om der stod x).
Har du stadig problemer, så skriv.
Altså kan opgaverne omformuleres på følgende måde:
Find mængden A af de løsninger til x^2=25, når x er et reelt tal.
Find mængden B af de løsninger til x^2=5, når x er et rationelt tal.
Find mængden C af de løsninger til x^2=15, når x er et naturligt tal.
Find mængden D af de løsninger til 3y-1=5, når y er et reelt tal (Løs her y som om der stod x).
Har du stadig problemer, så skriv.
Svar #3
01. marts 2007 af apandersen (Slettet)
Det er en del af svaret. Du har nemlig kun fundet den ene af løsningerne. Der er to. Se her:
x^2=25 <=>
x1=+KVROD(25)=+5 , x2=-KVROD(25)=-5.
Dvs. du har både løsningerne -5 og 5. husk altid at du skal have både + og - løsningen når du tager kvadratroden.
Svaret på opgaven skal så vises på følgende måde:
A={-5,5}
Dvs. løsningerne skrives inde i { og }.
x^2=25 <=>
x1=+KVROD(25)=+5 , x2=-KVROD(25)=-5.
Dvs. du har både løsningerne -5 og 5. husk altid at du skal have både + og - løsningen når du tager kvadratroden.
Svaret på opgaven skal så vises på følgende måde:
A={-5,5}
Dvs. løsningerne skrives inde i { og }.
Skriv et svar til: Blækregning problem
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
