Matematik

DF --funktion ?

04. marts 2007 af Liiinee (Slettet)
unktionerne f og g er givet ved:

f(x)= 2x - 3 og g(x) = 2kvrod. x + 4
Bestem en forskrift for (fog)(x); husk at angive Dm(fog)
Angiv derefter f´(x), g´(x) og (fog)´(x)


Jeg har så sagt, at:
(fog)(x) = f(g(x)) = f(2 kvrod. x + 4) = 2·(2 kvrod. x + 4) - 3 = (4 kvrod. x +4) -3

f(x)= 2x - 3 f´(x) = 2
g(x) = 2 kvrod. x +4 g´(x) = 1/ kvrod. x +4

(fog)(x)= 2/kvrod. x +4

Men hvad er Dm(fog)

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2007 af ibibib (Slettet)

Er g=2kvrod.(x+4) ?

Svar #2
04. marts 2007 af Liiinee (Slettet)

jeg har set _kellers indlæg og hans kriver kun g = 2 kvrod. 4x

men g = 2 (kvrod. x) + 4

ahh.. så er det andet jo forkert! men ved stadig ikk hvad Dm(fog) er?

Svar #3
04. marts 2007 af Liiinee (Slettet)

f(x)= 2x - 3 f´(x) = 2
g(x) = 2 (kvrod. x) +4 g´(x) = 1/ kvrod. x

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. marts 2007 af ibibib (Slettet)

#3 Ja.

Dm(fog) = f(g(x) = 2(2kvrod.x + 4)-3 = 4kvrod.x+8-3=4kvrod.x+5.
Da du ikke kan tage kvdratroden af et negativt tal, så Dm(fog)=[0;oo[.

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. marts 2007 af sigmund (Slettet)

#2,

Dm(f o g) er definitionsmængden for (f o g). Det er de x-værdier for hvilke (f o g) er defineret.

Da man indenfor de reelle tal ikke kan tage kvadratrod af noget negativt, må du kræve, at det der står under kvadratroden er større end eller lig 0. Ud fra dette kan du opskrive Dm(f o g).

Skriv et svar til: DF --funktion ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.