Matematik
Super hurtig hjælp!
08. marts 2007 af
ElectrcBoogie (Slettet)
Jeg er blevet stillet følgende opgave:
En funktion f med forskriften: f(x)=b*x^a
er bestemt ved, at f(0,2)=5,5 og f(5,2)=1,4.
Tegn grafen for f i et dobbeltlogaritmisk kordinatsystem.
Bestem tallene a og b.
Løs ligningen f(x)=3
Hvor mange procent aftager f(x), når x øges med 25%?
Er der ikke nok en venlig sjæl som vil hjælpe mig her? Jeg er ikke god til det her..
Mange tak på forhånd!
En funktion f med forskriften: f(x)=b*x^a
er bestemt ved, at f(0,2)=5,5 og f(5,2)=1,4.
Tegn grafen for f i et dobbeltlogaritmisk kordinatsystem.
Bestem tallene a og b.
Løs ligningen f(x)=3
Hvor mange procent aftager f(x), når x øges med 25%?
Er der ikke nok en venlig sjæl som vil hjælpe mig her? Jeg er ikke god til det her..
Mange tak på forhånd!
Svar #2
08. marts 2007 af Renet (Slettet)
Du kan opstille to ligninger med ro ubekendte ved at indsætte dine kriterier.
5,5=b*0,2^a og 1,4=b*5,2^a
Dem kan du så løse og bestemme a og b.
Når du kender a og b kan du tegne/plotte funktionen fx ved at lave et "sildeben" hvor du indsætter en hel masse x-værdien og finder de tilsvarende y-værdier og så indtegner dem.
5,5=b*0,2^a og 1,4=b*5,2^a
Dem kan du så løse og bestemme a og b.
Når du kender a og b kan du tegne/plotte funktionen fx ved at lave et "sildeben" hvor du indsætter en hel masse x-værdien og finder de tilsvarende y-værdier og så indtegner dem.
Skriv et svar til: Super hurtig hjælp!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
