Biologi
vores blodsukker
08. marts 2007 af
yazahra (Slettet)
hej alle bio eksperter!!1
sidder her og skal færdig skrive min rapport men er noget til diskussions spørgsmålene...
jeg håber jeg kan få hjælp til at besvar dette:
1) hvad er forskellen mellem kulhydraterne i knækbrød
og franskbrød??? og hvilket effekt har det på blodsukkeret??
håber i kan hjælpe mig så hurtigt som muligt...
TAKK... =)
sidder her og skal færdig skrive min rapport men er noget til diskussions spørgsmålene...
jeg håber jeg kan få hjælp til at besvar dette:
1) hvad er forskellen mellem kulhydraterne i knækbrød
og franskbrød??? og hvilket effekt har det på blodsukkeret??
håber i kan hjælpe mig så hurtigt som muligt...
TAKK... =)
Svar #1
08. marts 2007 af Stine2 (Slettet)
Hey.
Hvis du kigger på indholdet i knækbørd taget i forhold franskbrød ser du forskellen.
Kuldhydrater Pr. 100g
Franskbrød: 51.3g
Knækbrød: svinger fra 72-78g alt efter om det er fint, groft, ryg eller hvede.
Knækbrødet indeholder også flere fibre end franskbrødet gør. 4g fibre i franskbrød men mellem 9 og 16 i knækbørd alt efter type.
Men bemærk, ingen af dem indeholder sukker.
Men især hvede= stivelse og stivelse = det tager lang tid at for fordøjelse at bearebjde da det hænger sammen i lange kæder som først skla spaltes før de kan optages i kroppen. Sukker er fx let oat optage i kroppem. især druesukker da det er så eneklt opbygget. Brød indeholder pilysakkarider (poly=mange). sukker er disakkarid (di=2) Druesukker er i øvrigt et monosakkrid.. men fuck det, der er j ikk sukker i brødet ;)
Well.. Blodsukkeret vil stige men efter nogen tid, da det først skal forarbejdes i fordøjelsen.
Kunne det bruges eller var det for meget udenoms snak? :S
Hvis du kigger på indholdet i knækbørd taget i forhold franskbrød ser du forskellen.
Kuldhydrater Pr. 100g
Franskbrød: 51.3g
Knækbrød: svinger fra 72-78g alt efter om det er fint, groft, ryg eller hvede.
Knækbrødet indeholder også flere fibre end franskbrødet gør. 4g fibre i franskbrød men mellem 9 og 16 i knækbørd alt efter type.
Men bemærk, ingen af dem indeholder sukker.
Men især hvede= stivelse og stivelse = det tager lang tid at for fordøjelse at bearebjde da det hænger sammen i lange kæder som først skla spaltes før de kan optages i kroppen. Sukker er fx let oat optage i kroppem. især druesukker da det er så eneklt opbygget. Brød indeholder pilysakkarider (poly=mange). sukker er disakkarid (di=2) Druesukker er i øvrigt et monosakkrid.. men fuck det, der er j ikk sukker i brødet ;)
Well.. Blodsukkeret vil stige men efter nogen tid, da det først skal forarbejdes i fordøjelsen.
Kunne det bruges eller var det for meget udenoms snak? :S
Skriv et svar til: vores blodsukker
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
