Kemi
mol beregning
13. marts 2007 af
do-zap (Slettet)
1. Fremstilling af chlorgas ( Cl2 ) i laboratoriet kan foregå som her beskrevet:
Reaktionsligningen er afstemt!
16HCl + 2KMnO4 ? 5Cl2 + 2KCl + 2MnCl2 + 8H2O
a) Hvor mange gram HCl skal man da mindst bruge?
Reaktionsligningen er afstemt!
16HCl + 2KMnO4 ? 5Cl2 + 2KCl + 2MnCl2 + 8H2O
a) Hvor mange gram HCl skal man da mindst bruge?
Svar #1
13. marts 2007 af dnadan (Slettet)
hmmm det kommer da an på stofmængden af kaliumpermanganat...
Svar #2
13. marts 2007 af do-zap (Slettet)
ja jeg glemte at skrive at der er 15,8g KMnO4
håber i ka' hjælpe mig, for jeg fatter hat af opg.
håber i ka' hjælpe mig, for jeg fatter hat af opg.
Svar #3
13. marts 2007 af dnadan (Slettet)
beregn først stofmængden af KMnO4, dette gøres ved:
n=m/M(KMnO4)
hvor:
n=stofmængden(mol)
m=massen(gram)
M= molarmassen(gram/mol)(findes vha. det periodiske system)
Når dette er gjort, findes stofmængden af saltsyre(HCl) ved (n(KMnO4)/2)*16
Nu har du stofmængden af saltsyre, og hermed kan du nu beregne massen, dette gøres igen igen ved brug af formlen:
m=n*M(HCl)
n=m/M(KMnO4)
hvor:
n=stofmængden(mol)
m=massen(gram)
M= molarmassen(gram/mol)(findes vha. det periodiske system)
Når dette er gjort, findes stofmængden af saltsyre(HCl) ved (n(KMnO4)/2)*16
Nu har du stofmængden af saltsyre, og hermed kan du nu beregne massen, dette gøres igen igen ved brug af formlen:
m=n*M(HCl)
Skriv et svar til: mol beregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
