Fysik
problemer med henfaldsloven
16. marts 2007 af
hjælp.. (Slettet)
hej!
Jeg har en opgave hvor jeg skal eftervise henfaldsloven, men vi har ikke gennemgået den og der bliver kun henvist til en side, hvor selve formlen står. Jeg ved ikke hvor meget jeg skal gå i dybden med det, muligvis skal jeg bare skrive den i rapporten, men da det er halvdelen af opgaven i rapporten synes jeg den er rimelig væsenlig.
Men før jeg indsætter den vil jeg godt lige kunne forstå den, den er som følgende:
Antallet af moderkerner som funktion af tiden følger denne lov: N(t)=(N af 0)*1/2^t/t1/2
Loven kaldes henfaldsloven. Idet der gælder
1/2=e^-ln(2)
hvor e er grundtallet for den naturlige logaritme, kan vi også skrive henfaldsloven således:
N(t)=(N af o)*e^(-ln(2)*t)/(t1/2)
vi sætter for nemheds skyld: ln(2)/t1/2=k
N(t)=(N af o)*e^(-k*t)/(t1/2)
man skal ikke se på t1/2 som t divideret med en halv, men som et udtryk for halveringstiden.
PS: dette indlæg hænger sammen med et jeg lige har lagt ind der kan man se den eksponentiellle formel der skal indsættes i den her formel for at eftervise loven!
Jeg har en opgave hvor jeg skal eftervise henfaldsloven, men vi har ikke gennemgået den og der bliver kun henvist til en side, hvor selve formlen står. Jeg ved ikke hvor meget jeg skal gå i dybden med det, muligvis skal jeg bare skrive den i rapporten, men da det er halvdelen af opgaven i rapporten synes jeg den er rimelig væsenlig.
Men før jeg indsætter den vil jeg godt lige kunne forstå den, den er som følgende:
Antallet af moderkerner som funktion af tiden følger denne lov: N(t)=(N af 0)*1/2^t/t1/2
Loven kaldes henfaldsloven. Idet der gælder
1/2=e^-ln(2)
hvor e er grundtallet for den naturlige logaritme, kan vi også skrive henfaldsloven således:
N(t)=(N af o)*e^(-ln(2)*t)/(t1/2)
vi sætter for nemheds skyld: ln(2)/t1/2=k
N(t)=(N af o)*e^(-k*t)/(t1/2)
man skal ikke se på t1/2 som t divideret med en halv, men som et udtryk for halveringstiden.
PS: dette indlæg hænger sammen med et jeg lige har lagt ind der kan man se den eksponentiellle formel der skal indsættes i den her formel for at eftervise loven!
Svar #2
16. marts 2007 af hjælp.. (Slettet)
Mange tak :)
Det er godt nok en ordentlig gang algebra.. men nu forstår jeg det da...
Det er godt nok en ordentlig gang algebra.. men nu forstår jeg det da...
Skriv et svar til: problemer med henfaldsloven
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
