Matematik
begrænset vækst
20. marts 2007 af
Dylle (Slettet)
hej gutter.. kan i ikke lide hjælpe mig hurtigt..
jeg har en opgave med nog vækst. lige nu er vi igang med beg.vækst.
A)
"Bevis at y=M(1-e^-ax) er en løsning til dy/dx = a(M-y)
B) Hvad er y = f(0)
C) Hvad er grænseværdien for f(x), når x går mod uendelig?
------------------------------------------------------
A' ern har jeg lavet, men er usikker..men den stemmer vist..
(=) y =M-Me^-ax
Dy/Dx = a(M-Y)= a(Me^-ax)
-----------------------------------------
B og C er jeg ikke helt med på hvad jeg skal..
skal jeg putte (0) i X'ets plads, ved B'eren??
på forhånd tak..
jeg har en opgave med nog vækst. lige nu er vi igang med beg.vækst.
A)
"Bevis at y=M(1-e^-ax) er en løsning til dy/dx = a(M-y)
B) Hvad er y = f(0)
C) Hvad er grænseværdien for f(x), når x går mod uendelig?
------------------------------------------------------
A' ern har jeg lavet, men er usikker..men den stemmer vist..
(=) y =M-Me^-ax
Dy/Dx = a(M-Y)= a(Me^-ax)
-----------------------------------------
B og C er jeg ikke helt med på hvad jeg skal..
skal jeg putte (0) i X'ets plads, ved B'eren??
på forhånd tak..
Svar #1
20. marts 2007 af paulv (Slettet)
skal jeg putte (0) i X'ets plads, ved B'eren?? Præcis!
i opg C prøver du bare at sætte et stort tal ind på xs plads. e^-(stort tal)= 0 (ikke helt præcis, men det går mod 0). så har du y = M(1-0) eller y=M som må være grænseværdien
i opg C prøver du bare at sætte et stort tal ind på xs plads. e^-(stort tal)= 0 (ikke helt præcis, men det går mod 0). så har du y = M(1-0) eller y=M som må være grænseværdien
Skriv et svar til: begrænset vækst
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
