Matematik

løs ligning

22. marts 2007 af BillyTheKiddy (Slettet)
S=1.132 x D^1.821

Beregn D når S=15

hvordan skal jeg gøre?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2007 af Asger_ss (Slettet)

bare brug solveren, i ti interactive kan du skrive:
solve(15=1.132*D^1.821,d)

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2007 af dnadan (Slettet)

#1
Sådan en ligning kan nu også uden synderligt store anstregelser løses i hånden:
15=1.132*D^1.821
<=>
15/1.132= D^1.821
<=>
(15/1.132)^(1/1.821)=D=4.13313
En ligning som denne kan godt komme i opgaver uden hjælpemidler, derfor er det nok en god idé, at kunne løse dem i hånden...

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2007 af Mælkebøtten (Slettet)

15 = 1132*D^1821
15/1132 = D^1821
1821*v(1571132) = D
0,9976... = D

Der ved fås D til 0,9976...

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. marts 2007 af dnadan (Slettet)

#3
Tror du har overset, at hans punktummer nok betyder komma, og så forstår jeg ikke, hvordan 15/1132 kan blive 1571132

Svar #5
22. marts 2007 af BillyTheKiddy (Slettet)

Perfekt tak!
jeg var bare lidt i tvivl om hvordan jeg skulle gøre med potensen, men det ved jeg så nu.

Har også en anden opgave :)

Hvis jeg har tre vinkler på hhv. (A)68,4 (B)91,9 og (C)19,7 + længden af den mellemliggende side AB er 290

Hvad gør jeg så for at finde de resterende?

Skal jeg sige AB = ? x sin(?)



Brugbart svar (0)

Svar #6
22. marts 2007 af dnadan (Slettet)

De sidste sidder findes vha. af sinus relationen:
a/sinA = b/sinB = c/sinC

Skriv et svar til: løs ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.