Matematik

lille ligningsopgave

22. marts 2007 af martin232 (Slettet)
0,5x + 3 </= x^2 – 2

Har tænkt lidt over dennne, og kan ikke rigtig finde x i den, kan man måske skrive x^2, som x + x?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2007 af dnadan (Slettet)

Dette er en andengrads ulighed(hvis jeg har læst dine tegn rigtigt altså), som først løses som en alminde andengradsligning, dvs:
0,5x + 3 = x^2 – 2
Herefter undersøger du for eksempel vha. grafregneren, hvornår x^2-2 er større end 0,5x+3

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2007 af sigmund (Slettet)

x² kan _ikke_ skrives som x+x. x+x er 2x.

Omskriv til en 2. grads ulighed, og løs så den.

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2007 af mathon

"skrive x^2, som x + x?" er udelukket, da x^2 = x*x!!!

-x^2 + 0,5x + 5 </=0
og løsningen som
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=323192

læses linket ordentligt!

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. marts 2007 af Mælkebøtten (Slettet)

0,5x + 3 = x² - 2

0 = x² - 0,5 - 5

Der ved fås en 2.gradsligning, hereter findes nulpunkterne(x)

D: (-0,5)² - 4*1*(-5) = 20,25

-(-0,5) +/- v20,25
NP = 2*1 = -2 ^ 2

Der ved fås x til -2 og 2

Svar #5
22. marts 2007 af martin232 (Slettet)

tak for det:)

Svar #6
22. marts 2007 af martin232 (Slettet)

jamen kvardratroden af 20,25 er 4,5. 0,5 - 4,5 er da = 4

Skriv et svar til: lille ligningsopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.