Matematik
EN LILLE EN
30. marts 2004 af
ninaolesen (Slettet)
hVOR MANGE måneder vil det tage at afvikle et lån på 5600kr, hvis den mdr ydelse er 500, renten 0,95% pr mdr. sidder lidt fast Nogen som kan hjælpe bruger formlen g=y osv..
Svar #1
30. marts 2004 af susbc (Slettet)
jeg ved ikke lige hvad det er for en formel med g=y, men jeg vil tage formeln
An=y* ((1+r)^5 - 1) divider med r
så vil jeg bare isolere n...
An=y* ((1+r)^5 - 1) divider med r
så vil jeg bare isolere n...
Svar #2
30. marts 2004 af Brian (Slettet)
Med hovedstol H (det lånte beløb), ydelse y (det beløb, der betales pr. termin), rente r (i absolut tal, d.v.s. hvis renten oplyses som R% så er r = R/100) og antal terminer n (det antal gange, der betales), så er
H = y*( ( 1 - (1+r)^(-n) )/r ).
Her skal n isoleres som susbc siger. Enten prøver man sig frem, eller også er det noget med logaritmer...
H = y*( ( 1 - (1+r)^(-n) )/r ).
Her skal n isoleres som susbc siger. Enten prøver man sig frem, eller også er det noget med logaritmer...
Skriv et svar til: EN LILLE EN
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
