Kemi

Haster! Opgave

27. marts 2007 af lala1234 (Slettet)
Hej
Håber, at der er nogen der vil hjælpe med opg. d og e fra opgave 1 Aug. 2002

Glocosinolatindholdet i rapsfrø kan bestemmes kvantitativt: For at udtrække glocosinolat blendes 10 g rapsfrø sammen med kogende vand. Herved mister myrosinase sin virkning, og reaktion (I) kan ikke forløbe. blandingen tilsættes eddikesyre/acetat pufferopløsning (pH=5), filtreres ned i en 200 mL kolbe, og der fyldes op med vand.
Af den fremstillede opløsning udtages 50 mL. Der tilsættes lidt myrosinase, hvorefter reaktion (I) forløber fuldstændigt.
Alt det dannede hydrogensulfat reagerer med pufferopløsningen, og pH for reaktionsblandingen falder måleligt

d) forklar at pH falder

Der titreres nu med NaOH-opløsning, til pH igen er præcis 5. Der anvendes 14,3 mL 0,025 M NaOH til titreringen.

e) Bestem indholdet af kaliumglocosinolat i rapsfrø.
Resultatet angives i c(masse%)

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2007 af labor13 (Slettet)

HSO4 er jo en syre...så selvfølgelig vil pH falde....den sidste opgave er relativ "let" titrerings beregning.....

Bruger i Mygind som lærebogssystem?

Svar #2
27. marts 2007 af lala1234 (Slettet)

ja .. altså jeg tænkte på at bruge
n(NaOH)=n(gloco)
men er lidt usikker

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2007 af labor13 (Slettet)

jo, lyder rigitg nok...kan jo regnes med n=c*v.....og med en korrekt afstemt reaktions ligning.....Myginds A niveau? bind 1 eller 2?

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. marts 2007 af labor13 (Slettet)

sorry...reaktionsligningen er unødvendig :D

Svar #5
27. marts 2007 af lala1234 (Slettet)

jamen når man så har regnet konc. hva'så?
har begge bind..

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. marts 2007 af labor13 (Slettet)

er det HELE opgaven du har postet? lyder altså super strange.....tror du skal ind og have gang i en reak. ligning anyways.....

Svar #7
27. marts 2007 af lala1234 (Slettet)

nej ikk hele opgaven.. hvordan vedhæfter man hele opgaven

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. marts 2007 af labor13 (Slettet)

Tjah....man skrive hele opgaven

Svar #9
27. marts 2007 af lala1234 (Slettet)

har kigget lidt mere på det og er kommet frem til følgende:
n(NaOH)=n(glu)

m(glu)=n*M

m %=m(glu)/m

men er m i divisionen massen af rapsfrø, forstår ikk helt hvorfor?

Skriv et svar til: Haster! Opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.