Matematik
kommentering af udvikling..
27. marts 2007 af
sarah 2804 (Slettet)
Hej.. nogen der ved hvordan jeg udfra følgende funktion kommentere følgende funktion helt præcist..
f(x) = 34 800 x e^-0,04492xX
det skal nævnes at f(x)er antal tilfælde af kogalskab, og x er antal år efter 1993
det oplyses at antallet af tilfælde af kogalskab i storbritanien i 2004 var 343.
Man kan jo tydligt se at tallet er bleet mindre.. men hvordan kommenterer jeg det helt præcist ?
på forhånd tak
f(x) = 34 800 x e^-0,04492xX
det skal nævnes at f(x)er antal tilfælde af kogalskab, og x er antal år efter 1993
det oplyses at antallet af tilfælde af kogalskab i storbritanien i 2004 var 343.
Man kan jo tydligt se at tallet er bleet mindre.. men hvordan kommenterer jeg det helt præcist ?
på forhånd tak
Svar #1
28. marts 2007 af sigmund (Slettet)
For det første, brug hellere '*' som symbol for 'gange'.
Du kan kommentere som følger: antal tilfælde til x=0 (hvornår det så end er) er 34800, og aftager med x. Dog bliver f(x) aldrig nul. Ud fra konstanten -0.04492 kan du sige noget om halveringstiden, dvs. hvor lang tid der går før antal tilfælde er halveret. Mere tror jeg ikke, du kan sige.
Du kan kommentere som følger: antal tilfælde til x=0 (hvornår det så end er) er 34800, og aftager med x. Dog bliver f(x) aldrig nul. Ud fra konstanten -0.04492 kan du sige noget om halveringstiden, dvs. hvor lang tid der går før antal tilfælde er halveret. Mere tror jeg ikke, du kan sige.
Svar #2
28. marts 2007 af sarah 2804 (Slettet)
tusind tak for din hjælp.. fik formuleret noget godt..
Skriv et svar til: kommentering af udvikling..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
