Matematik
Potentiel funktion
28. marts 2007 af
stræber-pigen (Slettet)
De to funktioner P og Q har en potentiel funktion hvis
(dp/dy) = (dQ/dx).
Hvad er den potentielle funktion egentlig ?
(dp/dy) = (dQ/dx).
Hvad er den potentielle funktion egentlig ?
Svar #2
28. marts 2007 af sheaf (Slettet)
Den rette betegnelse er potentialfunktion, eller blot et potential.
En skalarfunktion F siges at være en potentialfunktion for en vektorfunktion f, hvis f er lig gradienten af F, og f kaldes da et gradientfelt.
Den refererede sammenhæng gælder specielt i R^2 og følger trivielt af Schwarz' sætning. I det almene tilfælde, hvor f: R^n -> R^n gælder J = J^T, hvor J er Jakobianten af f.
Ovenfor er overalt forudsat at f er differentiabel.
En skalarfunktion F siges at være en potentialfunktion for en vektorfunktion f, hvis f er lig gradienten af F, og f kaldes da et gradientfelt.
Den refererede sammenhæng gælder specielt i R^2 og følger trivielt af Schwarz' sætning. I det almene tilfælde, hvor f: R^n -> R^n gælder J = J^T, hvor J er Jakobianten af f.
Ovenfor er overalt forudsat at f er differentiabel.
Svar #3
28. marts 2007 af stræber-pigen (Slettet)
#2
Jeg har kun hørt om Greens theorem, Gauss og Shokers metoder. Hvordan kan man forklarer, når der er en potentiel funktion over et vektorfelt`?
Jeg har kun hørt om Greens theorem, Gauss og Shokers metoder. Hvordan kan man forklarer, når der er en potentiel funktion over et vektorfelt`?
Skriv et svar til: Potentiel funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
