Matematik
Asymptoter - hurtigt spørgsmål :)
29. marts 2007 af
annepande45 (Slettet)
halløj dér! jeg sidder lige med en opgave, der skal afleveres i morgen tidlig (jep, jeg er i så god tid).. vil lige høre, hvad i siger til denne opgave?
jeg skal bestemme en ligning for hver asymptote til grafen for
f(x)= (4x^2+5x+6)/(x^2-9)
kan det passe at den har ligningerne y=4 og x=3 og x=-3?
ville sætte stor pris på et hurtigt svar..på forhånd mange tak!! :)
jeg skal bestemme en ligning for hver asymptote til grafen for
f(x)= (4x^2+5x+6)/(x^2-9)
kan det passe at den har ligningerne y=4 og x=3 og x=-3?
ville sætte stor pris på et hurtigt svar..på forhånd mange tak!! :)
Svar #2
29. marts 2007 af annepande45 (Slettet)
Perfekt! jep, det var de lodrette jeg lige ville være sikker på.. altså, jeg løser bare andengradsligningen x^2-9..right!? :)
Svar #3
29. marts 2007 af Mimical (Slettet)
Ja det er korrekt, du beregner grænseværdierne for funktionen når nævneren går mod nul. Der har du lodrette asymtoter. Dvs. du undersøger for x -> 3 og -3.
Hvis grænseværdien for funtionen går mod a for x -> inf. siges a at være vandret asymtote.
Skrå asymtote ville forefindes dersom at tællerpolynomiet i polynomiumsbrøken er én større end nævnerpolynomiet, og det er ikke tilfældet her!
Hvis grænseværdien for funtionen går mod a for x -> inf. siges a at være vandret asymtote.
Skrå asymtote ville forefindes dersom at tællerpolynomiet i polynomiumsbrøken er én større end nævnerpolynomiet, og det er ikke tilfældet her!
Svar #4
29. marts 2007 af Mimical (Slettet)
Det er også en måde at gøre det på, da skæringspunkterne med x-aksen er der hvor løsningerne er nul!
Du kan blot faktorisere ligningen (x+3)(x-3)=0 så har du rødderne (med omvendt fortegn!).
Du kan blot faktorisere ligningen (x+3)(x-3)=0 så har du rødderne (med omvendt fortegn!).
Skriv et svar til: Asymptoter - hurtigt spørgsmål :)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
