Matematik

Mat uden hjælpemidler spørgsmål

29. marts 2007 af Merit-HB (Slettet)
Jeg sidder og terper lidt over nogle matematik uden hjælpemidler opgaver, hvis der er nogen der gider og hjælpe ville det være rart

1.

En funktion er givet ved f(x) = (-1/2)*x+(5/2), og en linje m er givet ved y=2x+1

Bestem til f den stamfunktion F, hvis graf har linjen m som tangent

Jeg ved virkeligt ikke hvordan jeg skal løse den her opgave, hjælp!

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Eftersom di ikke får opgivet hvad forskriften for m er, kan du ikke løse opgaven! Konklusion: opgaven kan ikke løses.

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#1:
Okay, jeg læser da vist OVERHOVEDET ikke hvad der står! Integrer f og bestem integrationskonstanten ud fra oplysningen om m.

Svar #3
29. marts 2007 af Merit-HB (Slettet)

Hehe tak Dominik

jeg var ved at blive lidt forvirret ved #1 :P

Svar #4
29. marts 2007 af Merit-HB (Slettet)

Okey f(x) = -(1/2)*x+(5/2)

F(x)= -(1/4)*x^2+k

og denne integrations konstant du snakker om.

jeg er ikke helt sikker på hvordan jeg skal gå videre herfra

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. marts 2007 af allan_sim

#4.
Du ved, at tangenten skal have hældning 2 (hældningen for linjen).

Dermed kan du løse F'(x)=2, dvs. f(x)=2 for at finde x-værdien for tangentens røringspunkt. Herefter kan y-værdien findes ved at indsætte i linjens ligning.
Nu kender du røringspunktet for tangenten og kan dermed bestemme integrationskonstanten.

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. marts 2007 af mathon


stamfunktion uden hjælpemidler

se
http://peecee.dk/?id=37069


Skriv et svar til: Mat uden hjælpemidler spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.